Πρεμιέρα για το Μηχανογραφικό Δελτίο

Το Μηχανογραφικό Δελτίο για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια και ΤΕΙ της χώρας, που εφέτος περιέχει 582 τμήματα, δημοσιοποίησε χθες το υπουργείο Παιδείας.

Νέα είσοδος στο Μηχανογραφικό, το οποίο αναρτήθηκε ήδη στην ιστοσελίδα του υπουργείου (www.minedu.gov.gr), στον σύνδεσμο «εξετάσεις», είναι το νέο Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας ΤΕ του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, ενώ περιλαμβάνονται και οι Αστυνομικές Σχολές, στις οποίες όμως οι επιτυχόντες θα εγγραφούν το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016.

Οι υποψήφιοι μπορούν να μελετήσουν το Δελτίο που τους ενδιαφέρει (το Μηχανογραφικό των ΓΕΛ & ΕΠΑΛ-Β’ ή αυτό των ΕΠΑΛ-Α’ στο οποίο περιέχονται 369 τμήματα), όμως δεν θα το υποβάλουν τώρα.

Μετά τις 15 Ιουνίου όλοι οι υποψήφιοι θα προσέλθουν στα Λύκειά τους για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), ώστε να υποβάλουν ηλεκτρονικά το Μηχανογραφικό.

Η ακριβής προθεσμία θα ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα και οι υποψήφιοι πρέπει να είναι προσεκτικοί επειδή μετά την παρέλευσή της κανένα Μηχανογραφικό δεν θα γίνεται δεκτό.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ