Πανελλήνιες 2023: Τι ισχύει με τον βαθμό του Λυκείου και την εισαγωγή στο πανεπιστήμιο

Αντίστροφη μέτρηση για τις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2023. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι για τις εισαγωγικές στο Πανεπιστήμιο αλλά και τις απολυτήριες εξετάσεις.

Την 1η Ιουνίου ξεκινάνε οι πανελλήνιες 2023 με το πρώτο μάθημα στα ΕΠΑΛ και στις 2 Ιουνίου κάνουν πρεμιέρα οι εξετάσεις στα ΓΕΛ. Στην Α’ και Β’ Λυκείου δεν θα υπάρξουν αλλαγές. Στις προαγωγικές εξετάσεις το 50% των θεμάτων θα προέρχεται από την Τράπεζα Θεμάτων. Προϋπόθεση εισαγωγής είναι να έχει ο μαθητής γενικό μέσο όρο 10. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2022 δεν υπήρξε σημαντικά μεγαλύτερος αριθμός μετεξεταστέων λόγω της εφαρμογής της Τράπεζας Θεμάτων.

Σημειώνεται επίσης ότι ο βαθμός καμίας τάξης δεν μετράει για την εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο.

Όσον αφορά την πιο απαιτητική τάξη, την Γ’ Λυκείου οι μαθητές για πρώτη φορά θα εξεταστούν στις Απολυτήριες Εξετάσεις εκτός από τις Πανελλαδικές με το 50% των θεμάτων να προέρχεται από την Τράπεζα Θεμάτων.

Τα εξεταζόμενα μαθήματα στις Απολυτήριες Εξετάσεις της Γ’ Λυκείου είναι η Νέα Ελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία, τα τρία μαθήματα της Ομάδας Προσανατολισμού και η Ιστορία Γενικής Παιδείας για τους μαθητές του 2ου, του 3ου και του 4ου Πεδίου και τα Μαθηματικά Γενικής Παιδείας για τους μαθητές του 1ου Πεδίου.

Όσον αφορά τις Πανελλαδικές Εξετάσεις δεν υπάρχει Τράπεζα Θεμάτων. Όπως γίνεται κάθε χρόνο, τα θέματα θα επιλεγούν από την Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων.

Τονίζεται ότι ο βαθμός του Απολυτηρίου δεν μετράει για την εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο.

ΠΗΓΗ: www.alfavita.gr