Πανελλήνιες 2018: Tον Μάρτιο οι δηλώσεις συμμετοχής

Εκδόθηκε και δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η Υπουργική Απόφαση για τη δήλωση συμμετοχής των υποψηφίων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2018. Σύμφωνα με την απόφαση, οι δηλώσεις – αιτήσεις θα υποβληθούν εντός του μηνός Μαρτίου.
Μεταφέρεται για πρώτη φορά για τον Μάρτιο, αντί Φεβρουάριο, η χρονική περίοδος δηλώσεων των υποψηφίων για τη συμμετοχή τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου. Η μεταφορά της ημερομηνίας γίνεται προφανώς προκειμένου να ενταχθούν στο Μηχανογραφικό τα 26 τμήματα του νέου Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί στη Βουλή έως το τέλος του μήνα.
Η απόφαση του υπουργού Παιδείας προβλέπει: Η Αίτηση Δήλωση υποβάλλεται ηλεκτρονικά σε προθεσμία που ανακοινώνεται από το ΥΠΠΕΘ, από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο ή από νόμιμα εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο του εντός του μηνός Μαρτίου (σ.σ. αντί Φεβρουαρίου που ίσχυε) του έτους που επιθυμεί τη συμμετοχή του στις Πανελλαδικές .
Επίσης με την ίδια απόφαση ορίζεται ότι κατ’ εξαίρεση των σχετικών διατάξεων , ο/η υποψήφιος/α δεν δικαιούται να δηλώσει προτίμηση για Σχολή ή Τμήμα ή Εισαγωγική Κατεύθυνση Τμήματος στο οποίο είναι ήδη φοιτητής/τρια.
Η απόφαση προβλέπει επίσης ότι με την Αίτηση Δήλωση ο υποψήφιος δηλώνει τη συμμετοχή στην υγειονομική εξέταση και στις πρακτικές δοκιμασίες που απαιτούνται για τα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α.).

Μείνετε συντονισμένοι στην ιστοσελίδα του Smartclass, το κορυφαίο online φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης, για περισσότερα νέα σχετικά με τις πανελλαδικές εξετάσεις, την εκπαίδευση και την παιδεία.